Despre mine

M-am născut în 1977, în comuna Vintilă Vodă din judeţul Buzău. După cursurile Liceului Mihai Eminescu din Buzău, am ales să studiez teologia în cadrul Istitutului Teologic Adventist. Ulterior am participat la cursuri (naţionale şi internaţionale) de formare în domeniul conducerii şi administraţiei. Pe lângă activitatea pastorală din cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea (am slujit în biserici din Bucureşti şi Brăila până în aprilie 2023) am fost şi continui să fiu implicat în domeniul educaţional şi cel social. Am predat limba greacă a Noului Testament, alături de teologie sistematică, etică sau metode de cercetare ştiinţifică pentru Institutul Teologic Adventist şi Şcoala Sanitară Postliceală „Dr. Luca”. Un an am ocupat şi poziţia de director interimar pentru Şcoala Sanitară „Sănătate şi Temperanţă”.

Din toamamna anului 2006 am scris (aproape lunar) articole de actualitate şi perspectivă religioasă pentru revista Semnele Timpului (www.semneletimpului.ro). De aici şi apariţiile la emisiunea „Lumea religioasă azi” realizată de Beatrice Lospa pentru Speranţa TV.

Pasiunea pentru valorile creştine m-a determinat să fiu parte din echipa redacţională pentru o serie de cursuri de popularizare a Bibliei, o iniţiativă a Asociaţiiei Sola Scriptura (www.solascriptura.ro).

Ca urmare a acestei colaborări, au urmat emisiunile Sola Scriptura, difuzate de către postul Speranţa TV (ele pot fi accesate din arhiva siteului oficial al postului, www.sperantatv.ro). Inima şi creierul acestor emisiuni este un bun prieten şi coleg de condei şi microfon, Cristian Măgură.

Din primăvara anului 2013, am coordonat activităţile Asociaţiei pentru Sănătate Educaţie şi Familie, Filiala Muntenia (www.asef.ro). Eu cred în puterea şi valoarea educaţiei, formale şi informale. Din acest motiv sunt implicat şi în acţiunile educative desfăşurate de Asociaţia Serviciul Umanitar pentru Penitenciare (www.asup.ro). Tot din primăvara aceluiaşi an am coordonat la nivelul zonei Muntenia iniţiativele cu impact social ale Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea.

Deoarece sunt în permanenţă preocupat de nou îmi place să citesc. Sunt credincios practicant, dar în acelaşi timp pasionat de ştiinţă. Mă consider un bun cetătean, activ social dar fără preocupări politice. Timpul liber îmi place să-l petrec în natură (singur sau cu prietenii).  Militez pentru un stil de viaţă sănătos – sunt abstinet în privinţa alcoolului şi tutunului şi consum cu moderație produse de origine animală.

În final eu vă pot spune cu tărie că:

„Adevărata educaţie nu ignoră valorile cunoaşterii ştiinţifice sau ale literaturii; însă mai mult decât informaţiile preţuieşte puterea; mai mult decât puterea, bunătatea; şi mai mult decât realizările intelectuale, caracterul. Lumea nu are atât de mult nevoie de persoane cu o înaltă inteligenţă, cât de cele cu un caracter nobil.”  Ellen White (1827 – 1915)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează cuvântul care lipseşte. Foloseşte diacritice (şţăâî).

Cine se scoală de dimineaţă departe ....